perjantai 3. elokuuta 2012

Kamat kuntoon ja viimeistely treeni !

Tänään oli kisoihin valmistava treeni. Tovi oli vielä ulkona kun tulin tallille. Hepo sisään kamat päälle ja kentälle. Heti alussa otin kunnon tuntuman enkä antanut tamman mennä pää kolmantena jalkana. Alon mennä ravipuomeja pitkällä sivulla ja aina pitkän sivun lopussa täyskaarto ja takaisin puomeille. Sitten menin laukkapuomeja (n.15 metriä väliä). Aluksi menin normaalilla laukalla jolloin väliin meni 3 laukkaa sitten lyhensin ja tovi meni 4 laukalla mikä oli loistavaa, koska laukan lyhennys on todella haastavaa.

Tovi innostui valtavasti puomeista että oli pakko alkaa rauhottelemaan sitä. Vaadin tovilta rentoa ja hidasta ravia ympyrällä jolla oli kolmen puomin puomikasa. Tarpeeksi kauan mentyä tamma tajusi ettei kaahaamalla saa mitä haluaa.

Lopuksi otin n.40cm ristikon kumpaankin suuntaan ja sen jälkeen n. 85cm pystyn kumpaakin suuntaan. Tyttö hyppäsi hyvin ja löysi hyvät paikat. Vauhtia vaan alkoi taas tulla. Jos teillä lukijat tulee jotain keinoja mieleen millä saa hevosen rauhottumaan esteillä niin vinkkejä otetaan ilomielin vastaan !
Ratsastan aina perus nivel kuolaimella, jota valmentajakin ihmetteli. Yleensä suomenhevosilla joudutaan käyttämään kovempaa kuolainta ,mutta olemme päättäneet että tällä kuolaimella mennään.

Tässä videoita laukan lyhentämisistä ja hyppäämisistä :)
Ja haluan tässä vielä sanoa että kameran muistikortti hajosi joten nyt jonkun aikaa ei kauheasti kuvia tule vaan videoita jotka poikaystäväni kuvaa puhelimella. Laatu on yllättävän hyvää !









Ratsastuksen jälkeen puhdistin tovin kaikki tavarat mitkä lähtevät kisoihin mukaan. Nahkatavarat putsasin ja rasvasin, suojat ja hyön harjasin ja vaihdoin huovan valkoiseen kisahuopaan.
Ajattelin tähän nyt listata kaikki tavarat mitä otamme yleensä kisoihin.
Elikkä tovin tavaroita tulee : suojat, satula, suitset, kisahuopa, loimi (kuivatusta varten) , pintelit (koska kuljetus suojat ovat hankinnassa), harjapakki, nahkariimu ja riimunnaru. Siinä on varmaan suurin osa! Ja ainii tottakai heinät, ruuat ja ämpärit mukaan :>

Sitten omat tavarat: kisahousut, saappaanvarret, kengät, kisapaita, kypärä, hanskat, huppari/takki, syötävää ja juotavaa, rahat ja kaikki tarvittavat paperit. Muuta en ainakaan nyt saa päähän :)

Huomenna kisat alkavat kello 14 mutta rata rakennetaan samanapäivänä kello 13, joten olemme hevosen kanssa jo yhdeltä tallilla. Hyppään pelkän 70cm-80cm luokan, joten kaikki panokset voi käyttää tähän luokkaan eikä hevosta tarvitse säästellä lämpätessä. Ennen omaa luokkaa on pariluokkaa joten uskon että oma luokkani alkaa n. kello 15.

Näistä kisoista erikoisen tekee se että elämäni ensimmäistä kertaa saan äitini katsomaan ratsastustani !:D
Kaikki hevoset on kuulemma "liian suuria ja pelottavia" ettei hän uskalla tulla katsomaan.
No toivottavasti huomenna kaikki menee putkeen ja se on jo saavutus jos tovi menee alla puolessa tunnissa koppiin ! viime kisoista viisaampana....

Marika&Tovi

2 kommenttia:

  1. videot ei näy, tohon tulee vaan "tämä on yksityinen video" :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti ku ilmotit ! unohin pistää noi julkisiks :>

      Poista