lauantai 14. heinäkuuta 2012

Miten joku pystyy tehdä näin?

Vaikka tämä blogi on suunnattu minun ja tovin yhteisiin hetkiin, niin nyt on pakko purkaa tänne yksi asia, mikä sai mun silmät näyttämään punaista!

otsikolla : Hämeenlinnalainen myi sijoitetun koiran salaa
Hämeenlinnan kaupunkiuutisissa

Tekstissä kerrotaan naisen antaneen koiransa sijoitusperheeseen. Kun eläin annetaan sijoitusperheeseen siitä tehdään sopimus mitä eläimen kanssa saa toimia ja miten ei ja milloin omistus siirtyy uudelle perheelle. Sijoitusperheessä koirasta huolehditaan kuin omasta lemmikistä, mutta eläin on omistajansa nimissä ja omistaja päättää siitä koskevista asioista (esim. leikkauksista, myymisestä )
Sijoitusperhe on vähän kuin ylläpito.  Tekstissä koiran omistaja alkoi epäillä ettei kaikki ole hyvin kun hänen puheluihinsa eikä sähköpostiinsa vastattu. Koiran omistaja marssi sijoitusperheen ovelle kysymään koirasta ja sai tietää ettei koira ollut siellä. Koiran omistaja ei viieläkään tiedä koiransa olin paikkaa!

Kuka tekee toiselle näin ? Kyllä tajuan että ihmisillä on raha vaikeuksia  yms. mutta myydä toisen lemmikin!
Kaikki tälläinen maine sijoitusperheitä kohtaan on myrkkyä. On vaikka kuinka paljon hyviä koteja lemmikeille, missä noudatetaan ohjeita ja toimitaan niitten mukaan, mutta sitten kun tulee tälläinen otsikoihin niin kuka haluaa luovuttaa lemmikkiään kellekkään. Koska mistä sitä tietää kuka on samallainen?

Itse olen vuokrannut kahta eri hevosta ja itselle ei ole koskaan tullut mieleen että rikkoisin vuokrasopimustani ja alkaisin hölmöillä omiani. Jos ohjeita ei noudata , jälkiseuraukset eivät välttämättä ole hyviä!

Yksi vanha tapaus tuli taas mieleen siitä kun ei noudateta sitä mitä on sanottu. 18 vuotias hevonen myytiin viimeiseen kotiinsa selkävaivojen takia. Hevosella ei saanut hypätä missään nimessä eikä ratsastuskaan ollut suotavaa. Pitkän uran tuntihevosena toiminut ruuna joutuikin kiertoon. Kun vanha omistaja sai tämän tietoonsa hän etsi hevosen käsiinsä. Hevonen oli kiertänyt 4 ratsastuskoulua vuoden aikana ja oli sillä hetkellä myynnissä kilpahevoseksi !
Ruuna lähti samana päivänä takaisin vanhalle tallilleen kun vanha omistaja tavoitti sen. Kaksi viikkoa meni ja ruuna jouduttiin lopettamaan hirveiden kipujen takia. Kun kuulin tästä nousi kyyneleet silmiini. Hevonen joka ei koskaan ollut tehnyt kellekkään mitään pahaa ja sai kärsiä ihmisten tyhmyydestä...

Toivottavasti pidätte omista lemmikeistänne huolta ja teette oikeita ratkaisuja niiden puolesta :)
Anteeksi tämä purkaus mutta nyt en muuta voinut :/

Marika & Tovi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti