keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Maanantain ratsastus

Olisko ollu jo 4 kerta ku käyn ratsastamassa tovia kaatosateessa... ei mitenkää järin ihanaa mutta kyllä aina kummasti rentouttaa päästä tallille hääräilemään. Tallilla ei ehdi ajatella stressiä siitä mitenn ehtii nähdä kaikki kaverit ja sukulaiset ennen loman loppua, koska kyllä tovi osaa hyväkskäyttää sen hyvin ! 

Sateet ei meijän reenaamista häirinny, vaan tuntu et sade vaa anto enemmän voimaa työstää ratsastusta. Nykyään ratsastan kaksi reikää pidemmillä jalustimilla ja kiinnitän huomiotani istuntaan ja käsiin paljon enemmän. Selkä suorassa, kannan kädet ja rento istunta. Siinä onki treenaamista !! 
 
Ratsastus kokonaisuudessa meni ihanasti. Harjottelin laukasta käyntiin siirtymisiä ja laukasta pysähdykseen.
Toville on laukka kaikista vaikein askellaji joten ajattelin treenata sitä kunnolla. Vasen laukka on heikompaa joten en vaatinut siltä puolelta niin paljoa lyhentymistä mitä oikealta laukalta. Kumpaankin laukkaan olen tyytyväinen. Käyntiin siirryttiin lopuksi 4 raviaskeleen kautta mikä on todella hyvin. Pari kuukautta sitten laukasta käyntiin saattoi mennä koko pitkä sivu ja lyhentymisestä ei ollut tammalla mitään tietoa. Tästä on suunta vain ylöspäin :)

Ihanin yllätys tapahtui loppu raveissa kun pyörittelin tovia ympyröillä. Tovi alkoi hakea muotoon ja liikkua isommin liikkein. Hevonen hakee itse muotoon sillon kun se on hyvällä tuntumalla ja tyytyväinen menoon. Tovilta ei ole ennen vaadittu paljoa, eli kaikki askelteen lyhentämiset ja pidentämiset ovat täydellisiä harjoituksia vauhti tammalle :>

Nyt itse odotan parempia kelejä jotta pääsen hyppäämään ja tekemään kunnon puomi treeniä. Menen varmaan perjantaina seuraavan kerran ratsastamaan, koska kesäloma sekottaa vähän sovittuja päiviä joten blogauksia saattaa tulla nytten vähän sillon tällön :/ mutta koulu alkaa n.3 viikon päästä joten ei nämä epäsäännölliset päivitykset kauaa kestä :)!

Kuvia en pysty laittamaan tuntemattomasta syystä :o joko kone temppuilee tai sitten bloggerissa on jotain häikkää ? Toivottavasti ei tullut ihan tylsä postaus :)
Marika&Tovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti