keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Maanantain ratsastus

Kirjoitan tällee vähä myöhässä maanantain talli päivästä. Siis mun kaveri Nea tuli kuvamaa (en oo saanu vielä kuvia ) mun ja tovin menoa. Ja se meno sitte puuttuki...Sain potkia Tovia eteenpäi! Niin  tahmasta liikkumista ja temmotonta että huhu. Koskaa aikasemmin Tovi ei oo ollu tollane, vaa energiaa täynnä oleva hepo.
Ja suurin ihmetyksen aihe oli se et Tovi oli ollu koko viikolopun ratsastamatta.
Yleensä päivänki välistä jättäminen tekee siit ihan villin, mutta ei näköjää nyt :o

Elikkä alottelin lämppäämällä aluks pysähtymisillä ja ympyröillä. Nea on tosi taitava kouluratsastaja ja se sano heti että Tovi kulkee oikee lapa edellä ympyrällä ja on ihan liian vinossa. Itse kun aloin keskittyä huomasin sen itsekkin ! Tovi heittäyty vaikeeks eikä ottanu ulkopohjetta läpi ollenkaa vaa meni ku mikäki makarooni mutkalla. Toi oli kyllä ehdottomasti kamalin tunti mitä oon Tovia ratsastanu.
Ittellä oli kyllä jalatt tosi kipeet fudisturnauksen jäljiltä etten ollu ihan terävänä pohkeitten kanssa, mutta ei Tovi ainakaan helpottanut ratsastusta.

Tänään uusi yritys. Tovin omistaja tulee taas tänään pitämään meille tuntia ja katsotaan mitä tänään tapahtuu :)!




Sitten mulla on yksi ongelma !

Kuvassa näkyy kun Tovi pyöristää kaulaansa ja käyttää takapäätä. Ongelma on se että tämän saa tapahtumaan vain pitkillä ohjilla. Onko teillä jotain vinkkejä tähän vai pitääkö hevonen vain ratsastaa nin että se ottaa takasia alleen ? :)


4 kommenttia:

  1. no kun menet pitkillä ohjilla, niin silloin tovi tykkää mennä kaula kaarella ja muodossa. muuta selitystä en keksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmaan koittaa jotain apuohjaa että saisi pään alemmas :)!

      Poista
  2. En yleensä välitä näin netin kautta neuvoa, mutta kun itse kysyit niin ajattelin että jospa tästä olisi jotain apua.
    Hevonenhan osaa pyöristyä ns. luonnostaan ja myös Tovi tekee näin kun myötäät sille. Älä ala ratsastamaan liian löysillä ja pitkillä ohjilla, vaan pidä napakka ohjastuntuma ja houkuttele hevosta alemmas avaamalla sisäkädellä (siirrä kättä poispäin hevosen kaulasta) tai jos avaaminen ei sovi Toville niin kokeili epäsuoraa ohjasotetta eli käsi kohti napaa. Kun heppa laskee turpaansa alemmas, myötää sille heti vähän (Tovin tapauksessa voit liikuttaa kättä hieman eteenpäin, niin että ohja löystyy). Myöhemmin ala käyttää sitten aina pienempää ja pienempää myötäystä, eli hieman vain avaat nyrkkiä, senkin hevonen tuntee suussa.
    Muista ratsastaa hevosta pyöreämmäksi myös jalalla eli taivuttele sisään ja pidä pohkeet lähellä. Sisäpohkeella pyydät hevosta taipumaan sen ympäri. Ulko-ohja pysyy tiukkana, jotta liike ei kaadu ulkolavan päälle. Jaloilla pitää siis muistaa ratsastaa, vain silloin saat hevosen takapään toimimaan :)

    Jos totuttelet sekä itsesi että hevosen siihen, että vain pitkillä ohjilla pyöristytään, ei muodossa kulkeminen tule olemaan pitkään aikaan helppoa ohjat tuntumalla(ja tuloksena on useinmiten löysä ja etupainoinen hevonen). Jostakin apuohjasta, esim. kuminauhoista tai gramaaneista voi olla apua, mutta niistäkin vain oikein käytettynä :) Mieluummin ilman apuohjia, myötäämisen ja taivuttelujen kautta. Näin hevonen oppii, että pyöristyminen on kivaa ohjat tuntumallakin.
    Toivottavasti tästä pitkästä ja epäselvästä tekstistä oli edes pikkuhiukkanen hyötyä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauheesti vinkeistä ! :):) nyt vain pitää ottaa ohjat kunnolla käteen ja ratsastaa :>!

      Poista