sunnuntai 5. elokuuta 2012

sinne meni se kisa fiilistely !

Kaikki suju aamulla hyvin ja saatii tovi 10 minuutissa koppii ja eiku matka kohti aluankoa. Aulangolla otettii tamma pois traikusta ja annettiin sen syödä vihreetä ennen ku alettii laittaa sitä kuntoon. Tovi oli koko ajan tosi hermostunut ja syy selvisi vähän myöhemmin... Tovilla on kiima ja paikalla oli oreja joten huomiota tamma ainakin sai. Yleensä tovin kiimaa ei huomaa mutta nytten se näytti tamma luoteensa. Verkka meni hyvin ja tovi oli kuulolla, mutta kun radalle päästiin niin mitä tapahtuu ?
Vauhti kasvaa kokoajan ja tovi kyttää kaikkia esteitä. Ensimmäinen este alas ja kolmannelle kielto ja uudella yrityksellä kolmonen alas...  Meno oli jotain niin hirveää että huhu! Rata lopput 2 laukan sarjaan. Multa lähti jalustimet ennen sarjaa joten pohjetta vaan tytölle ja satulasta kii ja nii mä sitte menin ilman jalustimia kaulalla roikkuen loppuu... koko rata oli meijän osalta fiasko. No eipä epäonnisuus siihe loppunu, edessä oli pitkä taival tovin koppii laittamisessa. Ja sitä ei helpottanu viereisessä tarhassa oleva ori joka hirnu tovin perää. Oli kyllä ihanan näkönen pikku ori :--) !  No lopulta 2 tunnin koppiin laittamisen jälkeen saatiin tamma sinne. Tovin omistaja meni tovin kanssa ja mä perästä työntäen ja maiskuttaen. Huhu ku oli hiki sen jälkeen. Kuvia kisoista ei ole, ihan hyvä vaan. No tämän otin kokemuksena, millaista on kisata kiimaisella hevosella = Kamalaa !

Maanantaina käyn ratsastamassa tovin ja silloin teen 80cm radan ja koristelen esteistä niin " nättejä " kaikilla vilteillä yms. koska näköjään tamma pelkää erikoisesteitä. Harjoittelua ja harjoittelua niin kyllä me vielä esteistä yli päästään :)!

Marika&Tovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti