torstai 28. kesäkuuta 2012

vihdoin se pysähtyy !

Kävin eilen Tovin omistajan kanssa tallilla, koska Tovi oli ollut tiistaina tosi veltto eikä jaksanut kunnolla edes kuulemma ravata, mikä ei todellakaan ole tämän neidin tapaista ! 
Katotti tallissa ettei jaloissa ole kolhuja eikä nokkavuoda. Ei löytynyt mitään.
Laitettiin kamat päälle ja käveltiin kentälle ja siihen mennessä oli jo selvää ettei tammaa mikään vaivannut. Yhtä kiireellä se oli taas menossa, ärsyttävää... Onko kellään mitään vinkkejä omasta kokemuksesta kun hevonen ei kuuntele pidätettä ollenkaan ?!

Alettiin ravissa työstää ympyröillä ja pysähdyksiä pitkille sivuille, että saisi jonkin näköisen tuntuman suuhun.
 Huomasin yhtäkkiä että Tovi alkoi oikeesti kuunnella kunnolla mitä käsken. Ennen kun on antanut pysähdys avut Tovi on voinut jatkaa matka vielä 10 askelta ennen kun on pysähtynyt. Nytten pyshdys tuli samantien kun pyysi , samoin pysähdyksestä suoraan raviin meni yhden askeleen kautta. Olin kyllä ylpee tammasta!

Loppu tunnista pääsin hyppäämään pari hyppyä vielä ja oli ihanaa huomata miten itte ja tovi on kehittyny parissa kuussa ihan mielettömästi. Tovi ei enää kuumunu hypystä vaa hypyn jälkee siirty ihan kiltisti raville ja siitä käyntiin. Mulla ei oo oikee hyppy kuvia mutta tossa alla on yks video aijemmalta kerralta :>


Marika & Tovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti