tiistai 12. kesäkuuta 2012

maastoilua

Eilen kävin ratsastamassa Tovia. Se on kyllä aina nii likanen kun sen hakee tarhasta. Mutta siis otin aluks kävellen maastakäsin pysähdyksiä ja seuraamista. Pystyin nopeesti irrottamaan ohjista ja Tovi tuli nätisti perässä. Huomasin että Tovi kuuntelee paljon paremmin apuja selästä kun on eka työstänyt maastakäsin.
Aloin ottaa käynissä ympyröitä ja kiemuroita että saan hevosen taipumaan. Otin myös väistöt molempiinsuuntiin ja nyt kyllä täytyy olla ylpee Tovista. Oikea puoli on kaikessa tekemisessä vaikeampi ja väistöissä hevonen on yleensä kuin mikäkin banaani. Eilen sain Tovin menemään melkein kokonaan suorana ja tasaista väistöä. 
Lopuksi menin maastoon irrottelemaan ja katselemaan uusia metsäreittejä. Kaikki meni todella hyvin ja liikenteessä oli fiksuja autokuskeja mitä harvemmin löytyy. Kotiin tullessa tiellä oli isoja sorakiviä, joita koitin parhaani mukan Tovin kanssa väistellä, mutta tietenkin yksi kivi osui kengän alle ja siinä sitte oltiiki... Tovi maassa polvillaan ja mä pysyin just ja just selässä. Tovi nous itte ylös ja katoin samantien kaikki jalat. Takasissa ei ollut jälkeäkään , mutta etusissa polvissa oli tien hiertämät jäljet ja toinen etunen aukesi vähän.
Ei muuta ku taluttaen tallille ja katsoin ettei Tovi ontunut.
Helpotuin kun tamma käveli normaalisti eikä aristellut jalkojansa.
Tallilla putsasin jalat ja pistin helosania pestyihin jalkoihin. Soitin Tovin omistajalle ja hän sanoi katsovansa jalat seuraavana päivänä, eikä usko että Tovi on moksiskaan tapahtuneesta. 




Keskiviikkona pitäisi olla estetreeni jos tamman jalat antavat hypätä !
Puhelimella otetut kuvat ja sen kyllä huomaa laadussa...

Marika&Tovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti